Web Analytics Made Easy -
      StatCounter
 
 

CME - Magazine - Nieuws

Voor oudere berichten scrol naar beneden


 
 • 08-10-2022

ONLY A MONTH AWAY FROM "THE 56TH ANNUAL CMA AWARDS"

De Country Music Association Awards (CMA Awards) worden jaarlijks uitgereikt door de Country Music Association (CMA). Er worden de succesvolste countrymuziekvertolkers en -songwriters van de afgelopen jaren onderscheiden, de meest begeerde prijs is die voor de «Entertainer of the Year».

 

 • 07-10-2022

Bluegrass Beyond Borders: Old Salt parlays an international flavor in Belgium

Terwijl Old Salt België als thuisbasis kan claimen, zijn ze in werkelijkheid in alle opzichten een internationale outfit. De drie kernleden van de band zijn Dan Wall (zang, banjo, viool), afkomstig uit de VS, en zijn twee Belgische broeders Lotte Remmen (zang, viool) en Johannes Wannyn (zang, gitaar). Bovendien worden de bastaken uitgevoerd door Toby Kuhn op cello, een inwoner van Frankrijk, of Tomás Peralta, die contrabas, mandoline speelt, zang deelt en uit Chili komt.Je zou ze kunnen beschouwen als het bluegrass-equivalent van de VN!

“De manier waarop we optreden heeft ook invloed op ons geluid”, suggereert Wannyn. “Dan begon zijn muzikale carrière als straatmuzikant en daarom deelde Old Salt veel van zijn vroege optredens en repetities op straat. Dat was een van de beste trainingen om te leren hoe je een hoge energieprestatie kunt leveren. We beschouwen onszelf nog steeds als een band met live optredens. We treden op rond een enkele condensatormicrofoon, die deze opwindende technische dynamiek toevoegt die gepaard gaat met super dicht bij elkaar spelen. Dat schrijven we toe aan onze bluegrass-invloeden. Het is moeilijk om je onze liveset voor te stellen zonder die ene microfoonopstelling.”

Old Salt is:

Dan Wall Banjo, Vocals - Lotte Remmen Violin, Vocals - Johannes Wannyn Guitar, Vocals - Lara Rosseel Double Bass, Vocals

www.oldsalt.us

 

 • 06-10-2022

Remember When Loretta Lynn Dang Near Made Alan Jackson Blush?


In 2017 bracht Loretta Lynn een eerbetoon aan Alan Jackson, en als je naar hem kijkt, vraag je je af of haar woorden niet meer waard waren dan de reden voor de viering. Op 22 oktober 2017 maakte Lynn een zeldzame publieke verschijning om Jackson te helpen opnemen in de Country Music Hall of Fame. Ze vertelde zelfs dat ze die dag zelden het huis verlaat in haar toespraak."Jij bent het enige dat me hier zou hebben gebracht", zegt ze – bekijk de video

"De eerste keer dat ik Alan ontmoette ... hij zag eruit als een bang jongetje", zegt ze lachend. "Hij was backstage aan het oefenen, zijn liedjes aan het doornemen en ik herinner me dat ik naar hem keek en zei: 'Je wordt een van de grootste zangers in de countrymuziek. Hij had me niet in de steek gelaten." Jackson's carrière begon in 1989 met "Blue Blooded Woman", en hij was een nietje in de countrymuziek in de jaren 1990 en 2000. Op dat moment lagen Lynn's meest succesvolle commerciële jaren achter haar en had ze de rol van invloed op de volgende generatie omarmd.

Tijdens zijn opmerkingen tijdens de ceremonie pufte Jackson zijn jas uit en stond rechtop terwijl hij glimlachte en zei: "Loretta Lynn zei dat ik hier moest zijn. Meer hoefde ik niet te horen."

Jackson's eerbetoon na Lynn's dood op 4 oktober 2022 is hierboven te zien. Hieronder vind je er nog tientallen van de countrymuziekgemeenschap, inclusief opmerkingen van verschillende Hall of Fame-artiesten.

 
 • 05-10-2022

Diane – latest single from Sister Sadie


Toen zuster Sadie afgelopen donderdag in Raleigh optrad op de IBMA Bluegrass Music Awards, introduceerden ze hun nieuwe single Diane met groot effect. Het nummer opent met een a capella refrein en biedt een weerwoord op Dolly Parton's Jolene, geschreven door country popartiest Cam met Tyler Johnson en Jeff Bhasker. Cam bracht het uit in 2017 en hoewel het nooit een grote hit was, resoneren de teksten met mensen die aan weerszijden van een valsspeelsituatie hebben gezeten. De zangeres houdt vol dat ze nooit heeft geweten dat de ontrouwe man in het verhaal werd genomen, en smeekt om, zo niet vergeving, op zijn minst aandacht voor de gedenkwaardige zin: "Ik heb liever dat je me haat dan niet begrijpt."

Gitarist Jaelee Roberts zingt de lead, ondersteund op de refreinen door stichtend lid en banjospeler Gena Britt, en nieuwste zuster Mary Meyer. Hasee Ciacco zit op bas en mede-oprichter Deanie Richardson op viool.

"Deanie introduceerde het nummer Diane aan de band nadat ze Cam het had horen uitvoeren op de Grand Ole Opry terwijl ze in de stafband zat. Toen we eenmaal begonnen met het verzamelen van materiaal om op te nemen, wisten we dat we het moesten proberen! Het past perfect bij ons. Het beschikt over de ingewikkelde harmoniezang waar deze band zich toe aangetrokken voelt, en toont ook een aantal geweldige spelen van elk lid. We hadden een geweldige tijd om deze te leren! Toen we ons eenmaal hadden ingegraven, begonnen de ideeën en opwinding uit ons allemaal te stromen. Dit is een ongelooflijk leuk nummer om te spelen en de reactie van het publiek was dynamiet!"

 
 • 04-10-2022

TUPELO HONEY (USA)


Nieuw countryduo TUPELO HONEY

Muzikale creativiteit zit diep in de modder van de Mississippi.

Blues, Country, Rock & Roll en R&B.Deze ras artiesten uit Nashville hebben hun een groot deel van hun bestaan te danken aan de rijke bodem en rivieroevers van deze zuidelijke staat. rudimentaire kunstenaars,Van Elvis tot BB King, Jimmy Rodgers tot Muddy Waters, Tammy Wynette tot Faith Hill, ze zijn allemaal hun muzikale reis begonnen in Mississippi.

Het nieuwe countryduo TUPELO HONEY zijn zich er terdege van bewust dat ze op de schouders van deze giganten staan. Jordyn Mallory en Zach Moody komen allebei uit Tupelo (geboorteplaats van Elvis Presley). In hun schrijven en zingen proberen ze recht te doen aan hun muzikale voorouders, terwijl ze tegelijkertijd hun eigenSchatplicht aan de muziek van de Big River of Mississippi niet verwaarlozen.

Hoewel beiden uit Tupelo, Jordyn en Zach pas echt contact maakten totdat ze allebei naar Nashville verhuisden. Maar toen ze gingen zitten om samen te zingen en liedjes te schrijven, was de chemie voelbaar.

Jordyn’s stem is pure honig die een klap uitdeelt. Zacks stem is een fijne gumbo van R&B en country invloeden. Beiden zijn op zichzelf sterke leadzangers, maar hun harmoniezang isUNIEK TE NOEMEN. Bij bochten, explosief en teder, kunnen ze een nummer tot leven laten komen zoals weinig vocale groepen in elk muziekgenre.

Hun eerste single, Never Coulda Dreamed You Better, heeft meer dan 350.000 streams verzameld. Kijk uit naar hun nieuwe single, Somebody Else’s Memory, die op 15 oktober uitkomt.


Desperado Music Productions Tel: +31 (0)6 22 51 05 98 Producent Leon Priest E-mail: info@desperado-mp.nl www.desperado-mp.nl

 
 • 03-10-2022

Billy Ray Cyrus Is Dating Again: Meet His New Partner, Firerose


Billy Ray Cyrus is officieel weer gaan daten na zijn scheiding van Tish Cyrus, zijn vrouw van 28 jaar. Een bron bevestigt aan People dat hij een relatie heeft met de Australische singer-songwriter Firerose, en dat ze elkaar al een tijdje zien.


"Ze zijn al een tijdje aan het daten", onthult de bron aan de publicatie. "Ze groeiden dicht bij elkaar terwijl ze samen aan muziek werkten. Het is wat het is. Hij en Tish waren voorbij voordat hij met haar begon te daten."

De werkrelatie van Cyrus en Firerose gaat in ieder geval terug tot de zomer van 2021. Ze lieten in augustus van dat jaar een samenwerking met de naam "New Day" vallen en de singer-songwriter plaatste vaak foto's en video's met Cyrus om de release te promoten.


De twee zijn de laatste tijd weer samen te zien op sociale media en ze werken schijnbaar aan nieuwe muziek.

 
 • 02-10-2022

Country Music Meeting Berlin is Cancelled

Door de vele onzekerheden, stijgende energiekosten en andere prijsstijgingen, evenals de onvoorspelbare en onplanbare restricties en eisen van de politiek, zoals verplichte mondkapjes, bezoekersrestricties etc.. Hierdoor zie ik een te groot risico om het Country Music Meeting 2023 te houden (Zie Website)


Due to many uncertainties, rising energy costs and other price increases, as well as the unpredictable and unplanneble restrictions an requrements of politics, such as mandatory masks, visitor restrictions etc.. Is see to great a risk to hold the country Music meeting 2023


( Website)

 
 • 29-09-2022

The Wieners Play: The Everly Brothers, Buddy Holly en veel meer

Vr 30 sep Everly Brothers tribute (duo), in De Miente, Oosterwolde. Zo 9 okt rock'n'roll in Het Diekhuus in Middelharns (duo). Za 15 okt trio bij Remember Albert West in De Kentering, Rosmalen. Za 22 okt Rensentheater Emmen (duo). Zo 30 okt Kont van 't Paard Brielle (duo)

Vragen? Meer weten over prijzen, bijzonderheden en condities van de bands?

Bel of txt +31(0)6-21223034 of mail jaap@hihosilver.nl

https://www.hihosilver.nl/

 
 • 29-09-2022

Jimmy Buffet Hospitalized

Jimmy Buffett kondigde aan dat hij klaar is met touren dit jaar en heeft alle resterende data uitgesteld of geannuleerd nadat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Het "korte" verblijf werd gevolgd door doktersorders om te rusten en te herstellen.


De betrokken shows waren gepland voor 8, 10, 12, 15 en 22 oktober. Een opmerking op zijn Instagram-pagina geeft aan hoe fans restituties kunnen krijgen en indien beschikbaar nieuwe datums voor delen. Een volledige lijst van de getroffen data vindt u hieronder.


Exacte informatie over wat er aan de hand is bij Buffett is nog niet bekend. Zijn team stelt eenvoudig: "Vanwege gezondheidsproblemen en een korte ziekenhuisopname, zal Jimmy de rest van het jaar moeten afzien van touren. Op doktersvoorschrift moet hij deze tijd nemen om te herstellen en te genezen. Jimmy kijkt ernaar uit om weer aan de slag te gaan. podium volgend jaar." ( WEBSITE )

 
 • 27-09-2022

Mister English Night of best British & American songs! Theater/muziekshow

Come on board! Neem uw koffertje en bolhoed maar mee want we gaan op reis met het muzikale cruiseschip “The Pacific Melody” dat vanuit South Hampton naar New York afreist.Op het schip bevindt zich een bruisend theater waarin uw favoriete British songs te horen zullen zijn! Tijdens de tocht naar New York hoort u bijvoorbeeld nummers als: “She’s always a woman to me” van Billy Joel – “An Englishman in New York” van Sting – “When you say nothing at all” van Ronan Keating – “What a difference a day makes” van Jamie Cullum – “Josephine” van Chris Ria, maar bijvoorbeeld ook de hit “Back for Good” van de populaire Britse boyband Take That! Djeff (bekend als Soundmixshow Ronan Keating), is uw host van de avond.muziek.


Cast: Zanger Djeff, D.M.P band Theater prijs € 2250 excl 9% btw inprik prijs. (clubs en festivals bedrijfsfeesten op aanvraag)

Desperado Music Productions Tel: +31 (0)6 22 51 05 98 Producent Leon Priest E-mail: info@desperado-mp.nl www.desperado-mp.nl

 
 • 25-09-2022

10de seizoen country cafe Haastrecht

10de seizoensstart country cafe Haastrecht country cafe Haastrecht. Een heerlijke nieuwe start van het nieuwe country seizoen in Haastrecht. Onze verslaggever Fred vd Vaart was erbij. Meer hierover in magazine 150


Hier alvast een voorproefje van de sfeer in Haastrecht

 
 • 24-09-2022
Shania Twain Drops ‘Waking Up Dreaming’ With New Record Label

Countrypop-megastar Shania Twain heeft getekend bij een nieuw labelhuis, Republic Nashville, en ze begeleidt de aankondiging met een levendig nieuw nummer, 'Waking Up Dreaming'.


Twain schreef het nummer met David Stewart en Jessica Agombar, en het up-tempo nummer gaat helemaal over het vieren van de euforie van verliefdheid en het doorbrengen van elk moment met je partner. Sonisch gezien beschikt het over vrolijke synth-popritmes, stijgende gitaarlijnen, gestage drumbeats en een pakkende melodie die luisteraars in een mum van tijd zal laten meezingen.

"Dus laten we beginnen te dromen / En ons zo gek aankleden als supersterren / Dit gevoel is niet te schudden / Vanavond gaan we naar Mars / Veel hoger dan we ooit zijn geweest / Nee, we zullen niet stoppen aan het plafond / Dus laten we wakker blijven dromen', verklaart Twain hartstochtelijk in het refrein.


"Waking Up Dreaming" is Twains debuutrelease op Republic Nashville, waar ze de vlaggenschipartiest van het nieuwe label is. Over het nummer en het partnerschap deelt Twain: "Ik kon geen betere partner bedenken dan Republic Nashville. Ik ben vereerd en opgewonden om de eerste artiest van het label te zijn en de leiding te nemen over dit nieuwe en opwindende hoofdstuk. Wat dat betreft voelt het overal als een nieuw begin en ik omarm het van harte.”

 
 • 23-09-2022
Home Free - Het nieuwe album "So Long Dixie"is nu beschikbaar

So Long Dixie is beschikbaar voor voorverkoop

Downtime van de afgelopen jaren gecombineerd met inspiratie van opnieuw touren, bracht Tim en Austin aan het schrijven. We luisterden allemaal en hadden een idee. We dachten dat dit de perfecte gelegenheid zou zijn om iets anders en unieks voor ons te doen. Deze verzameling liedjes vertelt niet alleen geweldige verhalen, maar is nog steeds trouw aan onze stijl die jullie allemaal kennen en waar jullie van houden.


'So Long Dixie' komt op 4 november uit, maar is NU beschikbaar voor voorverkoop. Elke aankoop van een gesigneerde cd, of een bundel met een gesigneerde cd-add-on, bevat een digitale download van het album, zodat je het meteen kunt beluisteren. We kunnen niet wachten om te horen wat je ervan vindt.

 
 • 23-09-2022
Maddie & Tae - Het nieuwe album "Through The Madness Vol. 2" is nu beschikbaar

Through The Madness Vol. 2 is nu officieel uit! 8 liedjes om het verhaal en dit seizoen van ons leven compleet te maken. Voor elk wat wils. Een beetje van ons! 🤍 We hopen dat je er iets in vindt om je te helpen bij alles wat je nodig hebt. Luister nu! Liefs, Maddie & Tae ( Luister hier >>>> )